'Marlene Dietrich pleegde waarschijnlijk zelfmoord'

Marlene Dietrich, de legende van het Duitse witte doek, pleegde hoogstwaarschijnlijk zelfmoord. Dat heeft Norma Bosquet, een intieme vriendin van Dietrich, woensdag gezegd. De actrice, vooral bekend van "der blaue Engel", overleed op 6 mei 1992 in Parijs op 90-jarige leeftijd. Donderdag wordt in Duitsland haar honderste verjaardag gevierd.

BELGA

"Ze stierf waarschijnlijk aan een overdosis slaappillen", zegt de 76-jarige Bosquet, de enige persoon die de actrice elke dag ging bezoeken tijdens haar laatste levensjaren. "Twee dagen voor haar dood werd ze het slachtoffer van een hersenbloeding, waardoor ze niet meer in staat was in haar flat te blijven wonen en in een home zou zijn terecht gekomen. En dat wilde ze ten allen tijde vermijden." De actrice werd begraven in Berlijn zonder voorafgaande lijkschouwing.

Marlene Dietrich werd geboren in Berlijn als dochter van een officier. Ze ontvluchtte nazi-Duitsland en nam vervolgens de Amerikaanse nationaliteit aan. Ze werkte aan de zijde van grote namen zolas Ernst Lubitsch, Fritz Lang, Orson Welles en Alfred Hitchcock. Naast haar roem op het witte doek, stond ze in het gewone leven ook bekend voor haar overmatig drank-en medicatiegebruik.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer