Ex-trainer Antwerp Svilar aangehouden

De ex-trainer en ex-doelman van voetbalclub Antwerp, Ratko Svilar (50), is sinds eind vorige week door het Brugse gerecht aangehouden in het kader van het onderzoek naar de grootscheepse sigarettensmokkel rond onder andere de VLD-voorzitter van Koksijde Marc Gunst.

BELGA

In dat onderzoek werden vorige week meerdere nieuwe arrestaties verricht. Dat meldden de VUM-kranten woensdag. Het parket van Brugge bevestigde woensdagmiddag het bericht. De rol van Svilar bij de sigarettensmokkel is nog onduidelijk. Hij wordt net als de andere verdachten in dit onderzoek, verdacht van bendevorming en witwaspraktijken.

Het onderzoek naar de sigarettensmokkel rond Gunst en anderen begon op 23 november jongstleden nadat gerechtelijke speurders 600.000 gesmokkelde sigaretten hadden gevonden. Er volgden acht arrestaties, onder wie Gunst. Hij runt een douanekantoor in Nieuwpoort. Ratko Svilar werd in 1991 in Antwerpen reeds veroordeeld voor heling. In 1995 werd de man van Joegoslavische afkomst trainer van voetbalclub Antwerp, waar hij eerder ook doelman was geweest. Later stond hij nog in het doel bij Aarschot.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer