Pakistan arresteert door India beschuldigd moslimleider

De Pakistaanse politie heeft Maulana Masood Azhar aangehouden, de leider van de islamitische organisatie Jaish-e-Mohammad, volgens India een van de groeperingen die de aanval van 13 december tegen het parlement in New Delhi pleegde.

BELGA

Naar een hoog Pakistaans regeringsverantwoordelijke dinsdag bekendmaakte, werd Azhar gearresteerd wegens schending van het verbod op het houden van provocerende toespraken en het oproepen van de bevolking tot verstoring van de openbare orde. De groep Jaish-e-Mohammad wordt er samen met de organisatie Lashkar-e-Taïba door India van beschuldigd de aanval van 13 december tegen het parlement in New Delhi te hebben gepleegd. Daarbij kwamen veertien mensen om het leven, waaronder de vijf gewapende overvallers.

Jaish-e-Mohammad (Het Leger van Mohammed) is een extremistische organisatie die strijdt tegen de Indiase aanwezigheid in het hoofdzakelijk mohammedaanse Kasjmir. India eist dat Pakistan maatregelen treft tegen de twee voor de aanslag tegen het parlement verantwoordelijk gehouden organisaties. Maandag blokkeerde Pakistan de rekeningen van Lashkar-e-Taïba. Dezelfde maatregel werd eerder al getroffen tegen Jaish-e-Mohammad, nadat Washington de groep op een lijst van terroristische organisaties had geplaatst, na de terreuraanslagen van 11 september in de VS.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer