Bin Laden dood en begraven?

Terwijl de Verenigde Staten in Afghanistan blijven speuren naar Osama bin laden, heeft een niet-geïdentificeerd Taliabanleider verklaard dat 's werelds meest gezochte man dood en begraven is.

BELGA

Dat meldt de Pakistan Observer dinsdag. "Ze (de door de VS geleide anti-terrorisme coalitie) zullen er nooit in slagen hun dierbare doelstelling om Osama dood of levend in handen te krijgen, te vervullen" aldus de Talibanleider die beweerde bin Ladens begrafenis te hebben bijgewoond. Bin Laden stierf "een vreedzame natuurlijke dood" als gevolg van ernstige longverwikkelingen, midden december in de nabijheid van de de Tora Bora bergen, aldus het niet-geïdentificeerde lid van de Taliban.

"Zoals andere plaatsen in Tora Bora, zal zijn graf verwoest zijn door de bombardementen" vermoedt de leider. Bin Laden werd volgens hem met militair eerbetoon begraven. Aan de plechtigheid namen circa 30 intieme vrienden van al-Qa'ida en van de Taliban deel. Het gelaat van de dode zag er "bleek en zwak uit, maar kalm, ontspannen en vol vertrouwen" aldus nog de Talibanleider die de graflegging van bin Laden zou bijgewoond hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer