Genk speelt gelijk, Club is herfstkampioen

Racing Genk is er dan toch niet in geslaagd om de nieuwe leider te worden in de hoogste voetbalklasse. Racing kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel op het veld van Lokeren. Op twee minuten van het einde stond Genk nochtans 1-2 voor maar het gooide die voorsprong te grabbel op twee minuten van het einde. Daarmee is Club Brugge ondanks de nederlaag van dinsdag tegen Moeskroen zeker van de herfstitel. Genk blijft dus steken op de tweede plaats met één puntje minder dan Club.

De toppers deden het erg goed want ook AA Gent won zijn partij. De Buffalo's haalden het nipt met 0-1 op het veld van RWDM. Gent klimt in de stand naar een gedeelde tweede plaats. Ook Standard zet zijn opmars verder. De Rouches wonnen zonder erg veel moeite van Lommel. Uitslag : 2-1. Tijdens de wedstrijd raakte Lommel-keeper Gert Davidts zwaar geblesseerd aan het hoofd. En ook bij Standard moest Arst van het veld met een enkelbreuk.

Germinal Beerschot zag zijn goede reeks gestopt. GBA verloor tegen Charleroi met 1-0 na een penaltygoal van Rojas. De partij eindigde met 10 tegen 10 nadat Dudas van Charleroi en Germinal-speler Haagdoren tegen rood aankeken.

STVV won de partij der middenmotors. Tegen Aalst werd het 3-1. Wellicht de mooiste goal van deze speeldag werd gescoord door STVV'er Delorge die vanop 30 meter raak trof. Bij STVV moest Kalisa met een blessure afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Voor Aalst gaat het van kwaad naar erger met een schamele 2 op 33 uit zijn laatste 11 matchen.

Het kempense duel tussen Westerlo en Lierse werd een ware spektakelmatch. Westerlo Het werd uiteindelijk 5-4. Absolute uitblinker was Kevin Vandenbergh die liefst vier keer scoorde. Ook Huysegems van Lierse trof twee keer raak maar dat mocht dus niet baten. Westerlo wipt door deze zege over de buren van Lier.

Onderaan eindigde de partij tussen Antwerp en La Louvière op een 0-0 gelijkspel.