Zuid-West werkt samen met Torino en Palmeiras

Voetbalclub KRC Zuid West-Vlaanderen uit de tweede klasse gaat samenwerkingsverbanden aan met het Italiaanse Torino en het Braziliaanse Palmeiras. Niet enkel om zich sportief te versterken, ook om zich financieel beter te wapenen.

BELGA

Een samenwerkingsverdrag werd ook aangegaan met Consport Group, "één van de grotere sportmarketingbedrijven in Italie", dixit coach Enver Alisic, "waar zelfs Enzo Scifo een contract bij had. Consport zou Zuid-West helpen bij de marketing en zal hulp bieden bij transfers van spelers van en naar Zuid-West."

Torino en de clubs uit Duitsland, Groot-Brittannië en Schotland waarmee gesprekken aan de gang zijn (de namen van Ipswich Town en Glasgow Rangers werden genoemd) zouden veeleer de bevoorrechte kopers zijn van Zuid-West-Vlaams talent. Torino zal ook op organisatorisch vlak zijn steentje bijdragen. Palmeiras moet dan weer als "leverancier" gezien worden. In de eerstkomende dagen strijken al twee spelers uit die club neer in Harelbeke. Na een verblijf in Harelbeke en een bijdrage aan de sportieve gang van zaken (promotie blijft het doel) wordt dan over die spelers beslist. Bij een eventuele verkoop is er sprake van een verdeelsleutel tussen Palmeiras, Zuid-West en Consport.

De twee Brazilianen zijn onder meer een alternatief in het geval Steve Barbé vertrekt. Andere speler die gegeerd blijkt te zijn, is Mario Harmat. Met de verkoop van één of meerdere spelers kan de openstaande schuld van "37 miljoen frank" gedelgd worden, aldus Alisic. De gelden van de verkoop van Thompson hebben die put al grotendeels gevuld. Nu sponsor Hell Sport nog altijd niet betaald heeft, wordt het contract stopgezet. Voor de rechtbank wordt een schadevergoeding gevraagd. Binnenkort zou een nieuwe sponsor worden voorgesteld.