Zwemmen: "Wezenberg open voor eind april"

ANTWERPEN -

Wezenberg, het Antwerps olympisch zwembad dat afgelopen weekend het EK kortebaan te gast had, zal ten laatste in april 2002 opnieuw opengesteld worden voor het grote publiek. Dat heeft een medewerker van Chantal Pauwels, de Antwerpse schepen voor Sport, gezegd.

BELGA

Het kabinet van de schepen wil de berichten, als zou de infrastructuur zwaar beschadigd zijn na het voorbije EK, nuanceren. "Het is inderdaad zo dat er enkele tegels zijn losgekomen in het instructiebad, omdat het na de werken te snel werd gevuld", luidt het. Maar om meer dan 10 tot 20 tegels, gaat het hier niet".

"Het bericht dat de bodem van het 50m-bad is beschadigd door de druk van de tribune die er op gebouwd werd, klopt. Maar hoe groot de schade precies is, moet nog blijken. Een expert zal daarover eerstdaags verslag uitbrengen. Wij zijn echter van mening dat dit allemaal nog wel zal meevallen. Personen die denken dat het bad pas in juli of september zal worden heropend, slaan de bal mis. Ten laatste in april moet dat het geval zijn".

De medewerker van schepen Pauwels benadrukt dat dit sneller is dan aanvankelijk gepland was. "Bij het begin van de werken werd met de aannemer afgesproken dat het bad tegen uiterlijk 4 juli 2002 zou opgeleverd worden." Het plaatselijke waterpolo-team had gepland vanaf 5 januari 2002 opnieuw de thuiswedstrijden en trainingen in het Wezenberg-bad af te werken, maar wijkt noodgedwongen uit naar het Arena-bad.