Debuutfilm Dorothée Van den Berghe ingeblikt

Donderdag zijn de laatste opnamen gebeurd van "Een Meisje" (werktitel), het al geruime tijd aangekondigde langspeelfilmdebuut van de Vlaamse cineaste Dorothée Van den Berghe. Zij is onder meer bekend van korte films als "Rue verte" en "Bruxelles, Minuit".

BELGA

"Een Meisje" is het portret van drie vrouwen van een verschillende generatie met elk hun specifieke liefdesproblemen. Het is het parallel vertelde verhaal van drie vrouwen op een keerpunt(je) in hun leven. "De jongste, Muriël, amper 18 jaar, belandt in een grootstad en slaagt er niet in de liefde te ontdekken. Laura, 38 jaar, kan niet kiezen tussen een kind of haar carrière. En Muriëls moeder herontdekt de liefde..." aldus Dorothée Van den Berghe, die zelf het scenario schreef.

"Een Meisje" is een coproductie tussen Vlaanderen, Nederland, Wallonië en Frankrijk met een budget van circa 60 miljoen frank (1,5 miljoen euro). De helft van de financiering komt uit Vlaanderen. De film moet komend voorjaar klaar zijn. De première is voorzien voor vlak voor of vlak na de zomer.

De speelfilm is niet enkel Van den Berghe's eersteling, maar ook het debuut van hoofdactrice Charlotte Van den Eijnde en het debuut van Jan Declercq als producent.