"Indiase troepen rukken verder op in grensgebied"

De Indiase troepen die maneuvers uitvoeren in het grensgebied met Pakistan zijn de afgelopen twaalf uur verder opgerukt in de richting van de grens en de demarcatielijn in Kashmir. Dat heeft een woordvoerder van de Pakistaanse strijdkrachten zaterdag gezegd. Hij deelde mee dat Pakistan in antwoord op de Indiase troepenbewegingen zijn defensie heeft versterkt.

BELGA

De Pakistaanse president Musharraf, die op bezoek is in China, veroordeelde het "arrogante" antwoord van India - terugroepen van de ambassadeur en het staken van de verbindingen - op de aanslag op het parlement. Hij herhaalde dat Pakistan niet op dezelfde wijze zal reageren. Musharraf zei om nog onduidelijke redenen een bezoek af dat hij zaterdag zou brengen aan de terracottaschatten van Xian.

India zegt bewijzen te hebben voor de betrokkenheid van twee separatistische bewegingen in het omstreden gebied Kashmir. Het gaat om Lashkar-e-Taiba en Jash-e-Mohammed. Beide strijden voor aansluiting van het Indiase deel van Kashmir bij Pakistan en hebben bases in het Pakistaanse deel. Kashmir was al tweemaal de inzet van een oorlog tussen beide Aziatische kernmachten. Beide bewegingen ontkennen overigens achter de aanslag te zitten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer