Doden bij gedrang voor Bulgaarse disco

In het gedrang voor een disco in de Bulgaarse hoofdstad Sofia zijn vrijdag zeven jongeren zo zwaar gewond geraakt dat ze overleden. Tien anderen raakten eveneens zwaar gewond. De slachtoffers, tussen de twaalf en achttien jaar oud, stikten of werden platgedrukt.

APNED

Het gedrang deed zich voor op een gladde, bevroren trap voor de disco Indigo, waarlangs ongeveer 1.500 jongeren naar binnen probeerden te komen. Sommige jongeren geleden uit en kwamen ten val, terwijl de menigte achter hen bleef duwen om naar binnen te komen. Een van de jongeren overleed ter plekke, de andere zes in ziekenhuizen.

De politie sloot vrijdagavond alle disco's in Sofia. "We zouden graag willen dat alle kinderen naar huis gaan en bij hun familie blijven", zei Boiko Borisov, de secretaris-generaal van het ministerie van binnenlandse zaken. President Petar Stoyanov en premier Simeon Saxcoburggotski bezochten de disco waar het drama zich voltrok en het ziekenhuis waar de slachtoffers lagen. Ze overwogen om zondag een dag van rouw af te kondigen.

Volgens het ministerie van binnenlandse zaken was het gedrang waarschijnlijk niet te wijten aan de eigenaren van de disco.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer