Tientallen doden in Afghanistan door bombardement VS

Door een Amerikaans bombardement op een konvooi in het oosten van Afghanistan zijn donderdagavond minstens 65 notabelen omgekomen die op weg waren naar de inauguratieplechtigheid van de nieuwe Afghaanse interim-regering in de hoofdstad Kaboel. Dat meldde het Afghaanse persbureau AIP vrijdag.

BELGA

Veel anderen zouden gewond zijn geraakt toen de Amerikaanse toestellen de voertuigen aanvielen. Het incident had plaats op de weg nabij Sato Kandaw, dat ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Gardez ligt, de hoofdstad van de oostelijke provincie Paktia.

Het Pentagon "weet zeker" dat de Amerikanen donderdag bij bombardementen op Afghanistan een konvooi met strijders van de Taliban en het terroristische netwerk al-Qaeda hebben geraakt en niet 65 stamoudsten. Dat heeft woordvoerder David Lapan van het Pentagon in een reactie gezegd.

Volgens het AIP gingen de bombardementen tot vrijdagochtend door. Er is geen onafhankelijke bevestiging van de aanval, maar de Amerikaanse minister van Defensie Rumsfeld zei eerder op de dag dat Amerikaanse toestellen een konvooi in het oosten van Afghanistan hadden aangevallen.

Onder de gedode notabelen zijn er huidige en vroegere commandanten van de moedjaheddin.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer