Amerikaanse militairen gaan grotten Tora Bora binnen

Amerikaanse militairen zullen het verlaten grottencomplex van al-Qaida in Tora Bora binnengaan op zoek naar sporen van Osama bin Laden. De Amerikaanse minister van defensie Donald Rumsfeld heeft dat vrijdag gezegd. Hoeveel militairen er de grotten in Oost-Afghanistan in worden gestuurd wilde hij niet zeggen.

APNED

Volgens Rumsfeld zullen ook niet-Amerikaanse militairen de grotten binnengaan. Vermoedelijk doelt hij daarmee op de Britse speciale eenheden die samen met de Amerikaanse militairen de jacht op al-Qaidastrijders voortzetten.

De Amerikaanse president George Bush erkende vrijdag dat de Verenigde Staten geen idee hebben waar Bin Laden uithangt. "Maar we zullen hem vinden", zelfs als de verdachte terroristenleider erin is geslaagd Afghanistan uit te sluipen, zei Bush.

Volgens de president zijn de Verenigde Staten momenteel beter beveiligd tegen terroristische aanslagen dan voor 11 september. Maar het is nog altijd niet 100 procent veilig, gaf Bush toe. "Daarom is het voorkomen van een nieuwe aanslag mijn voornaamste zorg."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer