Minder treinen tussen Kerst en Nieuwjaar

Tussen Kerst en Nieuwjaar wordt het aanbod van (binnenlandse en internationale) treinreizen verkleind omdat er in die periode beduidend minder reizigers de trein nemen. Dat meldt de NMBS. Voor de internationale treinreizen heeft de NMBS een infonummer ingelegd waar reizigers zich kunnen informeren of de trein al dan niet wordt afgeschaft. Dat kan via het nummer 02/528.28.28. Dit geldt zowel voor reizigers die een reis willen aanvangen met de Thalys, de Eurostar of de TGV, als voor ander internationaal treinverkeer.

BELGA

Wat het binnenlands reizigersverkeer betreft, rijden de treinen op maandag 24 en 31 december volgens de zondagdiensten. Enerzijds betekent dit dat ten opzichte van de dienstregeling door de week, de P-treinen (piekuurtreinen) niet zullen rijden. Anderzijds zal het basisaanbod van IC-, IR- en L- treinen op de meeste lijnen gevoelig verschillen van dat op werkdagen, zowel het aantal treinen als hun dienstregeling.

Ook zullen op 24 en 31 december bepaalde binnenlandse treinen met verhoogde capaciteit rijden. Concreet gaat het om de treinen op de drukste lijnen waar het basisaanbod mogelijk niet toereikend zou zijn.

Op woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 december rijden de treinen volgens de gewone dienstregeling op werkdagen. De meeste P-treinen zullen echter geschrapt worden. Wel zullen bepaalde IC-, IR of L-treinen die drie dagen uitzonderlijke stops doen om zo geschrapte treinen te vervangen, wat het geval is in Etterbeek, Diegem, Zaventem, Aarsele, Landskouter, Waterloo, Profondsart, Froyennes, Obaix-Buzet, Ham-sur-Sambre, Beignée en Pry.