Maaseik verslaat Ekaterinaburg

Na de verrassende overwinning in en tegen Parijs nam Maaseik woensdagavond in een tot de nok gevulde Breese sporthal de maat van een nochtans sterk Russisch Ekaterinaburg: 3-1. De 2e plaats in de poule lijkt daarmee een zekerheid, zelfs groepwinst behoort tot de mogelijkheden met nog thuiswedstrijden tegen het Griekse Thessaloniki en Parijs.

BELGA

BR>

In een kolkende sporthal openden de talrijk opgekomen enthousiaste toeschouwers met de 'Mexican Wave'. Blijkbaar was de thuisploeg zodanig onder de indruk van de eigen supporters en de prachtige entourage dat de Russen konden uitlopen tot 3-6. Maar toen herpakte Maaseik zich. Tot 10-9 kon Ekaterinaburg gelijke tred houden maar toen was er geen houden meer aan. In een ruk trok Maaseik de eerste set naar zich toe met een 25-17 stand. In de tweede set ging Maaseik op zijn elan verder. Met magistraal aanvallend werk van Heino, Lebl en co. werden de Russen van het kastje naar de muur gespeeld. De thuisploeg liep via een 8-1 naar een 19-5 voorsprong. Er leek geen kruit gewassen tegen Maaseik, wat de Russen ook probeerden. In 17 minuten stond de 25-10 op het scorebord.

De 3de set bleek weer de psychologische drempel waarover Maaseik, net als vorige zaterdag tegen Everbeur, struikelde. De Russen namen het initiatief over en liepen uit tot 11-14. Dat was voor Lebl het moment om Maaseik terug in de wedstrijd te brengen. De thuisploeg liep uit tot 22-20, maar de Russen namen opnieuw het initiatief over en wonnen de 3de set met 23-25.

In de 4de herneming liep Maaseik na een 0-3 achterstand vlot uit tot via 7-3 tot 11-5. Lebl was offensief niet af te stoppen en leek op zijn eentje de Russische aanval te neutraliseren. Net toen iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was vocht Ekaterinaburg zich terug in de wedstrijd en kwam terug tot 12-10. Coach Kristiansson zette de ploeg echter terug op het goede spoor. Via Lebl en de ingebrachte Reymen werd via 16-12 en 20-13 een duidelijke 25-16 winst geboekt.