Vervecken wint Superprestige in Hoogstraten

HOOGSTRATEN -

Erwin Vervecken heeft de vijfde manche van de Superprestige in Hoogstraten gewonnen na een spannende wedstrijd. Het werd tergelijkertijd de vijfde overwinning van het jaar voor de regerende wereldkampioen.

De regen van de afgelopen weken had geen invloed op het zanderige parcours van het recreatiedomein 'De Mosten' in Hoogstraten. Het tempo lag hoog en al snel werd de eerste kloof geslagen. aanvankelijk met een 12-tal renners, maar naarmate de wedstrijd vorderde vielen er meer en meer renners weg uit die kopgroep.

Vervecken haalde het van de gangmaker van de wedstrijd, Sven Nys, die de hele wedstrijd vooraan was te vinden.

Bij het ingaan van de laatste ronde kwam Mario De Clercq aansluiten bij het leidersduo Nys-Vervecken. Met zijn drieën gingen ze de laatste rechte lijn in. In de sprint trok de wereldkampioen aan het langste eind, voor De Clercq en Nys. "Ze weten dat ze me er altijd moeten afrijden," zei winnaar Vervecken die eerder al de SP-wedstrijd in Sint- Michielsgestel won.

Groenendaal die het dit jaar niet echt goed doet, begon slecht maar verbeterde in de tweede heft van de wedstrijd. Hij kwam na een aantal ronden zelfs vooraan in de kopgroep terecht. In de negende ronde maakte hij deel uit van een kopgroepje van drie met Nys en Vervecken, maar een valpartij gooide roet in het eten. Groenendaal zou uiteindelijk als negende over de streep komen.

Na deze vijfde manche behoudt Sven Nys de leiding in het algemeen klassement van de Superprestige en vergroot zelfs zijn voorsprong op de eerste achtervolgers.

Stand Superprestige Hoogstraten:

1. E.Vervecken op 1u01'05" 2.M. De Clercq z.t. 3.S.Nys z.t. 4.B.Berden

5.G.de Knegt (Ned)

6.T.Vannoppen 7.A.Daelmans 8.B.Wellens

9.R.Groenendaal (Ned)

10.S.Vanthourenhout