Rovanpera kampioen der rallykampioenen

GRAN CANARIA -

De Finse rallypiloot kroonde zich dit weekend tot kampioen der rallykampioenen. Hij won in Gran Canaria de 'Race of the Champions', nadat hij onze landgenoot François Duval in de halve finale uitschakelde. In de finale was hij te sterk voor de Duitser Armin Schwarz.

Belga

BR>

Op zaterdag had Duval de Junior race gewonnen ten koste van de Fransman Sebastien Loeb, waardoor hij mocht aantreden bij de echte kampioen op de finaledag van zondag. Hetzelfde geluk viel de Zweed Stig Blomqvist te beurt bij de veteranen. De jonge Belg mocht het zondag in de kwartfinale opnemen tegen de Zweedse veteraan, en haalde het makkelijk in twee reeksen. In de halve finale ging Duval onderuit tegen Rovanpera. De Ardennees won één reeks, de Fin twee.

In de finale tussen Rovanpera en de Duitse teammaat van Freddy Loix bij Hyundai, Armin Schwarz, die in zijn halve eindstrijd de Brit Alister McRae klopte, won elke piloot een reeks. De derde en laatste serie moest dus de beslissing brengen. En daarin haalde de Fin het. Hij mag zich voor één jaar 'Kampioen der Kampioenen' noemen. Hij volgt zijn landgenoot Tommi Mäkinen op.