KNVB spreekt orgie Oranjespelers tegen

Print
De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft woensdag een nachtelijke orgie van Oranjespelers in Kopenhagen tegengesproken. De KNVB vindt dat ze ten onrechte in opspraak zijn gekomen.
BR>
Frank de Boer, Edgar Davids en Patrick Kluivert zouden de avond en nacht voor de vriendschappelijke interland tegen Denemarken op 10 november een feestje hebben gebouwd. De vrolijke gebeurtenis in gezelschap van enige vrouwen, onder wie de in Denemarken beroemde stripper Kira Eggers, zou hebben plaats gehad in een suite van het Marriott Hotel waar de selectie van het Nederlands elftal met bondscoach Louis van Gaal verbleef.

De directie betaald voetbal had de geruchten over de orgie al een tijdje geleden opgevangen en heeft de zaak onderzocht. Een Deense man is inderdaad in het hotel geweest omdat hij een afspraak had met een speler van het Nederlands elftal. In zijn gezelschap verkeerde een aantal Deense vrouwen. Op verzoek van de bondscoach heeft het gezelschap het hotel om 23u00 uur verlaten. Spelers en begeleidende staf hebben met klem tegengesproken dat er een nachtelijk feest is geweest.

De Deense krant Berlingske Tidende heeft woensdag uitvoerig bericht over de vermeende escapades van de Oranjespelers. De krant drukte daarbij een foto af van Kira Eggers in een slip van geringe afmeting als enige kledingstuk. De vriendschappelijke interland Denemarken-Nederland, de laatste van Louis van Gaal als bondscoach, eindigde in 1-1. Voor Nederland scoorde Hasselbaink uit een strafschop.

www.berlingske.dk