Colombiaanse oud-international doodgeschoten

Print
Norberto Cadavid, een Colombiaanse oud-international, is dinsdag in het centrum van de stad Medellin doodgeschoten. De 39-jarige Cadavid stond op een autobus te wachten toen een onbekende hem met een pistool meermaals onder vuur nam. Voor de gewezen speler kon geen hulp meer baten.
BR>
Cadavid, "El Chomo" voor de supporters, werd in de jaren '80 geroemd voor zijn neus voor doelpunten en zijn merkwaardige techniek. Zijn hoogtepunten als speler beleefde hij bij America Cali. Met die club veroverde hij drie maal de Colombiaanse titel en speelde hij evenveel keer de finale van de Copa Libertadores (in 1985, 86 en 87), de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League in Europa.

Na zijn carrière, die hij in Venezuela beëindigde, ging het stijl bergaf met Cadavid. Zo belandde hij onder meer in de gevangenis omwille van zijn banden met enkele drugssmokkelaars. In Colombia werden de laatste jaren al meerdere bekende voetballers om het leven gebracht. Op de lijst figureren onder andere de namen van Andrés Escobar, Omar "Torito" Canas en Felipe Perez.