Dick Advocaat technisch directeur bij Rangers?

Print
GLASGOW - Dick Advocaat heeft een aanbieding om de algehele technische leiding bij Glasgow Rangers te krijgen. De kans is groot dat hij van de optie gebruik maakt. De Nederlander heeft de club te kennen gegeven niet verder te willen als coach. "Ik vind dat men een dergelijke functie niet langer dan vier jaar moet invullen", verklaarde de oud-bondscoach. "Dat is een mooie periode."
BR>
Advocaat nam zelf de beslissing. In nauw overleg met de Nederlander wordt binnenkort besloten wie de leiding over het eerste elftal krijgt. Op welke termijn Advocaat in deze functie terugtreedt, is nog niet te zeggen. Het is ook niet uitgesloten dat Advocaat het seizoen als coach afmaakt.

Advocaats naam circuleert officieus ook waar het gaat om de opvolging van Louis van Gaal, die vorige week bekendmaakte te stoppen als technisch directeur van de KNVB en als bondscoach van Oranje. Over een kandidatuur voor deze posten wil Advocaat zich momenteel niet uitlaten.

Advocaat leidde Oranje onder meer tijdens de wereldtitelstrijd van 1994 in de Verenigde Staten. Het Nederlands elftal reikte destijds tot de kwartfinale, waarin het verloor van de latere kampioen Brazilië. Vervolgens vertrok de coach naar PSV en maakte in 1998 de overstap naar Glasgow Rangers.