Koksijde judohoofdstad van Vlaanderen

ZELE -

In Zele is Koksijde erin geslaagd om zich voor de eerste keer in de clubgeschiedenis tot Vlaams interclubkampioen in eredivisie bij de mannen te kronen.

Belga

BR>

Enkele weken geleden veroverde de kustploeg ook al de interclubtitel in eredivisie bij de vrouwen. Koksijde mag zich fier de judohoofdstad van Vlaanderen noemen.

Op de finaledag bij de mannen bleef Koksijde in een rechtstreeks en beslissend duel met 4-3 de baas over Zele. Sam Dunkley won eerst van Robin Melis met ippon, waarna Artan Petrosian voor Zele de bordjes in evenwicht bracht na een ipponzege tegen Joël Jans. Nadien won Koksijde echter drie kampen op rij. Vincent Defever nam de maat van Tim Rombaut, Lartin Grassmueck bleef Aratan Martirosian de baas en Pieter Sleeckx won van Eddy Van De Cauter. Bij een 4-1 voorsprong kon de eindzege Koksijde niet meer ontsnappen. De afsluitende Zeelse overwinningen van Mike Nieuwenhuys (tegen Gordon Winston) en van Rogier Smulders (tegen Lars Huizinga) betekenden niet meer dan een plaaster op een houten been.

"Dit is gewoonweg niet te geloven. Op de eerste speeldag verloren we van Opglabbeek en wonnen we slechts nipt van Lummen. Toen dachten we eerder aan het behoud. We zijn pas echt in een podiumplaats beginnen geloven, toen we op de derde speeldag met een erg jonge ploeg de maat konden nemen van Ronse en Moorsel, toch twee tenoren in het interclubjudo. Toen wisten we dat we van niemand schrik moesten hebben", aldus een gelukkige trainer Roeland De Croo na afloop.

"Enig minpunt bij deze successen is het feit dat we nu ook tweemaal Europa in moeten. Met één ploeg Europees spelen is financieel al een heel zware dobber. Met twee ploegen Europees spelen zal een nog groter budget vergen. Ik meen dat we deze Europese uitdaging enkel aankunnen als het gemeentebestuur ons daadwerkelijk gaat steunen" aldus Roeland De Croo.

Na eindlaureaat Koksijde eindigde Ronse tweede, Moorsel derde en titelverdediger Zele vierde.