Brussels gemeenteraadslid wil klacht indienen tegen politie

Céline Delforge, gemeenteraadslid en Ecolo/Agalev-fractieleidster in de stad Brussel, heeft maandagavond in de gemeenteraad aangekondigd dat ze klacht wil indienen tegen de politie. Ze had ook felle kritiek op het politieoptreden tijdens de top van Laken.

BELGA

"Op 13 december stond ik in het metrostation Bockstael te praten met kennissen die op de metro aan het wachten waren. Op een bepaald moment kwamen er politieagenten naar ons toe die ons zonder enige reden controleerden. Ze vroegen hen te volgen, waarna ze ons, nog zonder enige reden, fouilleerden. Toen ik een verantwoordelijke om uitleg vroeg, zei deze dat we er verdacht uitzagen", zei Delforge.

Burgemeester Freddy Thielemans repliceerde dat de identiteitscontroles nodig en gerechtvaardigd waren omdat er tijdens de top "verscheidene buitenlandse manifestanten naar de stad kwamen en dat de autoriteiten vreesden voor gelijkaardige rellen als in Genua en Göteborg".

Het Ecolo-raadslid zei nog van oordeel te zijn dat de politieagenten de betogers die door de Brussel trokken, uitgelokt hadden.

Aangeboden door onze partners