Productie Ford Mondeo wordt tijdelijk stilgelegd

De productie van de voltallige Mondeo-lijnen bij de Genkse autoconstructeur Ford zal dinsdagmorgen stilgelegd worden. Dat meldt de directie van Ford Genk.

BELGA

Ford Genk is genoodzaakt om de productie stil te leggen wegens de barre weersomstandigheden in Spanje. Daardoor kunnen verschillende onderdelen voor de Ford Mondeo niet tijdig geleverd worden. De Ford Transit-lijnen worden niet getroffen door het toeleveringsprobleem evenmin als de persafdeling van de Ford Mondeo, zo meldt de directie nog. Personeelsleden die meer uitleg wensen, kunnen op het groene nummer 0800/32.326 van Ford Genk terecht.

Het is niet de eerste keer dat de Genkse Ford-fabriek tijdelijke productieonderbrekingen moet inlassen wegens toeleveringsproblemen. De directie van Ford Genk zag zich in november van vorig jaar genoodzaakt om gedurende enkele dagen technische werkloosheid voor de Mondeo- arbeiders in te lassen wegens aanhoudende overstromingen in Engeland, waardoor de afdeling kampte met een tekort aan stabilisatorstangen. In april jl. kampte Ford Genk nog met een tekort aan dieselmotoren die vanuit het Britse Dagenham moesten geleverd worden. Ook toen zag de directie zich genoodzaakt om de productie van bestelwagens in de voltallige Transit-afdeling gedurende enkele dagen stop te zetten. De Ford-arbeiders werden toen verzocht om vakantie op te nemen.