'Vivendi Universal koopt deel van USA Networks'

Het Franse mediaconcern Vivendi Universal koopt een deel van de televisiezenders en filmproductiebelangen van het Amerikaanse USA Networks. Met de overname is een bedrag van 6,5 à 7 miljard dollar (7,2 à 7,8 miljard euro) gemoeid. Dat heeft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal zondagavond gemeld.

BELGA

De raad van bestuur van USA Networks zal naar verwachting later zondag (plaatselijke tijd) akkoord gaan met de overname en dit maandag officieel in New York bekendmaken. Vivendi koopt onder meer de kabelzenders USA Network en Sci-Fi en productiestudio's voor films en televisieseries als Law and Order, aldus de krant.

Vivendi is al voor 43 procent eigenaar van USA Networks, maar heeft tot nu toe weinig medewerking van de Amerikanen gekregen bij het promoten en distribueren van films en muziek van dochterbedrijf Universal.

Concurrenten van Vivendi als AOL Time Warner, Disney en Viacom beschikken al over tv-zenders en kunnen daardoor hun producten rechtstreeks doorsluizen naar de Amerikaanse consument.