Kind gedood in Gazastrook

Een twaalfjarig Palestijns kind is maandag door Israëlische militairen doodgeschoten. Het jongetje werd in de buik getroffen bij Khan Younis. Er waren volgens ooggetuigen geen ongeregeldheden in de buurt.

BELGA

Sinds het begin van de Palestijnse opstand vorig jaar zijn al meer dan 1.100 doden gevallen, onder wie 850 Palestijnen. De Verenigde Naties maken zich zorgen over het grote aantal kinderen onder de slachtoffers. In Khan Younis verloren op 22 november vijf kinderen het leven door een boobytrap die een speciale eenheid van het Israëlische leger had neergelegd. Eerder op maandag werd in Hebron en 28-jarige Palestijn, Yacub Edkekik, doodgeschoten bij razzia's onder Palestijnse activisten. Edkekik was lid van de beweging Hamas. De Palestijnse onderhandelaar Saeb Erekat heeft "de moord" op Edkekik fel veroordeeld.

Sinds de Palestijnse leider Yasser Arafat zondag opriep geen anti-Israëlische aanvallen te doen zijn drie Palestijnen doodgeschoten. In Nabloes, net als Hebron op de Westelijke Jordaanoever, werd maandag ook een Palestijn doodgeschoten; een ander raakte zeer ernstig gewond.