Vier doden bij brand in hotel in Parijs

Vier mensen zijn in de nacht van zondag op maandag in Parijs om het leven gekomen toen brand uitbrak in een hotel in het centrum van de Franse hoofdstad. Zeventien anderen raakten gewond. Het vuur verspreidde zich omstreeks 03.00 uur vanaf de benedenverdieping van het Hotel du Palais naar de rest van het gebouw. Het hotel grenst aan het theater Châtelet. Alle zes verdiepingen werden door de brand getroffen.

APNED

Toen de brand uitbrak, was een twintigtal personen, hoofdzakelijk toeristen, in het hotel aanwezig. Via vensters kon een deel van hen ontsnappen. Vier mensen overleefden de vuurzee niet. Zeventien anderen raakten gewond, waarvan een ernstig.

Rond 06.00 uur maandagmorgen is de brandweer, die met 150 brandweermannen en 33 auto's waren uitgerukt, erin geslaagd om het vuur onder controle te krijgen.

Vermoed wordt dat de brand is aangestoken. Een 36-jarige man is reeds door de politie ondervraagd. De man is geen onbekende voor het gerecht en was eerder betrokken bij twee gevallen van brandstichting.