"Iran werkt aan ontwikkeling kernwapens"

Tijdens een zeldzaam publiek optreden heeft het hoofd van de Israëlische veiligheidsdienst de Mossad gezegd dat Iran werkt aan de ontwikkeling van kernwapens.

APNED

Volgens Ephraim Halevy, die zondag sprak op een veiligheidsconferentie in Tel Aviv, is Iran ook al jaren bezig met de ontwikkeling van raketsystemen waarmee Israël aangevallen zou kunnen worden.

Israël en Iran zijn verbitterde vijanden wegens de steun van Iran aan de islamitische terreurorganisatie Hezbollah, die in Zuid-Libanon jarenlang tegen het Israëlische leger vocht.

Halevy merkte ook op dat er uit Iran wisselende signalen van toenadering tot Israël komen en dat Iran zich waarschijnlijk niet tegen een eventueel Israëlisch-Palestijns akkoord uit zou spreken. Het hoofd van de Mossad zei verder dat de Amerikaanse strijd tegen het terrorisme op termijn het einde kan betekenen voor islamitische groeperingen als Hezbollah en Hamas omdat landen die deze organisaties steunen, voornamelijk Syrië en Iran, door de internationale gemeenschap gedwongen kunnen worden om hun steun te beëindigen.