Drie doden bij twee ongevallen in Antwerpen

Bij twee verkeersongevallen in Antwerpen zijn maandagochtend vier personen om het leven gekomen.

BELGA

Het zwaarste ongeval gebeurde rond 3.30 uur op de Ruggenveldlaan in Deurne. Daarbij kwamen drie jongeren uit Antwerpen om het leven. Een politiepatrouille zag hoe een Peugeot 306 aan hoge snelheid in een flauwe bocht de controle over het stuur verloor. In het midden van de rijbaan schoof de wagen onder een geparkeerde vrachtwagen. De wagen werd volledig vernield.

Twee inzittenden, 22 en 21 jaar, overleden ter plaatse. De derde inzittende (19) overleed later in het ziekenhuis. De vrachtwagen was geladen met nieuwe wagens. Twee van die wagen geraakten bij het ongeval beschadigd.

Het eerste ongeval vond plaats om 1.40 uur in de Maria-Theresialei. Een getuige zag een VW Jetta aan hoge snelheid rijden in de Quinten Matsijslei. Toen de wagen met Nederlandse nummerplaten het kruispunt met de Quellinstraat dwarste, ging het mis. De wagen raakte de rechter stoeprand en belandde op het middenvak van de Maria-Theresialei. Daar ramde de auto drie geparkeerde voertuigen en een boom.

De passagier klom onmiddellijk uit de wagen en vroeg omstaanders de hulpdiensten te bellen. Daarop vluchtte hij weg. De chauffeur, een 23-jarige man uit Antwerpen, was zwaargewond. Hij overleed tijdens de overbrenging naar het ziekenhuis. Waarom de passagier wegvluchtte, is niet duidelijk. De wagen stond niet geseind als gestolen.