Ouders pedofilie-slachtoffers manifesteren

Ouders van kinderen die het slachtoffer werden van verkrachting en ontvoering, soms met de dood tot gevolg, hebben zich gegroepeerd in het comité "Het hand op het hart". Zaterdag manifesteerden ze in Charleroi om de karige evolutie in de gerechtelijke dossiers aan te klagen. Ze presenteerden een 18-punten-tellend eisenpakket.

BELGA

BR>

Kop van Jut was federaal minister van justitie Verwilghen. De ouders eisen dat een parlementaire onderzoekscommissie zich zou buigen over die zaken die nog niet werden behandeld en volgens hen te lang aanslepen.

Het witte comité overhandigde Verwilghen een lijst met 18 aandachtspunten. Daarin staat onder meer de eis om daders van seksueel geweld onder een speciaal zorgbeleid te plaatsen om op deze manier recidivisme te voorkomen.

Ook willen de ouders van het comité dat Verwilghen een verbod stelt op de publicatie van pedopornografisch materiaal, zowel via Internet als via magazines en films. Het comité heeft daarover een petitie op het Internet gevoerd en reeds 30.215 handtekeningen verzameld van mensen die hun verbod steunen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer