Euro's vliegen de deur uit

De verkoop van de eurokits zaterdagochtend verliep zeer vlot. Bij de MIVB waren de 2.500 pakjes op een uur de deur uit.

BELGA

BR>

Zaterdag waren er 5,5 miljoen eurokits beschikbaar in België. Het pakket bevat 29 euromunten en kost 500 frank (12,39 euro). Bij vijf agentschappen van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB waren telkens 500 kits voorhanden. Volgens woordvoerster Annemie Genbrugge waren die op goed een uur allemaal verkocht. In het station Rogier hing er al na een half uur het bordje 'uitverkocht'. "We hopen onze klanten maandag terug te voorzien van nieuwe eurokits", aldus Genbrugge.

Een miljoen eurominikits zijn ter beschikking van de bedrijven. De werkgevers kunnen hun personeel er een fiscaal voordelig eindejaarscadeau mee doen. Ook sommige gemeentebesturen doen een euro-gebaar naar hun ambtenaren. De andere kits worden verkocht door de vervoersmaatschappijen en de banken. Zo liggen er 70.000 te wachten in een groot aantal NMBS-stations.

Bij Fortis zijn 1,1 miljoen eurokits voorzien. 250.000 bijkomende kits worden klaar gehouden voor de bedrijfsklanten van Fortis. "De pakketjes zijn in 300 agentschappen te koop, maar we hebben al voor 90 à 95 procent reservaties binnen," zegt een woordvoerder. Zaterdagmiddag had Fortis nog geen concrete cijfers over het aantal eurokits die over de toonbank gingen. Dexia heeft er 800.000 in voorraad, KBC 500.000 en BBL 400.000. De Post stockeerde 400.000 eurokits.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer