Opnieuw betogingen in Brussel

In de omgeving van de Koning Albert II-laan in Brussel zijn zaterdag rond 11.00 uur verschillende kleine groepjes betogers samengestroomd voor de actie van "Nationalisten tegen Globalisering". De burgemeester van Brussel, Freddy Thielemans, had geen toestemming gegeven voor deze betoging, uit extreem-nationalistische hoek.

BELGA

BR>

Gisteren/vrijdag werd rond deze niet-toegelaten betoging een procedure voor de Raad van State gevoerd. De betoging bleef echter niet-toegelaten. "Wij verwachten zo'n 250 tot 300 personen, maar moeten in kleine groepjes blijven", zegt woordvoerder Alain Quataert van Nationalisten tegen Globalisering aan een BELGA-verslaggever rond 11.00 uur in de Nieuwstraat. "Onze betoging wordt door de socialistische burgemeester verboden, onder het mom van de veiligheid." De politie verzocht hem onmiddellijk om "naar huis te gaan".

Politieagenten patrouilleren momenteel ook op treinen naar Brussel, op zoek naar eventuele manifestanten. Op het Rogierplein heeft de politie een groep skinheads tegengehouden en gefouilleerd. Ze zullen terug op een trein gezet worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer