Samsonite ontslaat in Torhout

Print
Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij Samsonite Europe nv in Oudenaarde vraagt van de directie in een open brief meer duidelijkheid over de lange termijnstrategie van het bedrijf. De vakbonden doen dit naar aanleiding van het nieuws over het collectief ontslag van 6 bedienden en 61 arbeiders in de vestiging in Torhout. In de open breif wordt o.m. gesteld dat de terreuraanslagen van 11 september in New York en Washington door de directie worden misbruikt om de eigenlijke strategie te verbergen.
BR>
De collectieve afdankingen in Hénin Beaumont, Sekzard en Samorin, het stempelregime in Oudenaarde, het opzeggen van de tijdelijke contracten en nu het drastische inkrimpen van de vestiging in Torhout hebben volgens vakbondsman Luc De Decker iets gemeen. "Ze werden één na één bekendgemaakt", schrijft hij aan de directie. "Dit gebrek aan communicatie staat lijnrecht op de afspraken en tradities binnen het bedrijf en zorgt enkel voor onzekerheid bij het personeel."

De vakbonden vragen de directie nu om de lont uit het kruitvat te halen door de waarheid te zeggen. "Het is immers stilaan voor iedereen duidelijk dat de gebeurtenissen van 11 september en de daaropvolgende, hopelijk tijdelijke, terugval in de verkoop eerder een handige kapstok zijn voor een veel omvangrijkere en diepgaandere langetermijnstrategie", luidt het.