HP blijft geloven in fusie met Compaq

Print
De bestuursvoorzitter van Hewlett-Packard, Carly Fiorina, wil de krachtenbundeling met Compaq doorzetten. Ze zei woensdag in de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal dat de fusie nog steeds "te doen" is, ondanks weerstand bij grootaandeelhouders. De topvrouw wil de komende tijd persoonlijk langs grote investeerders in beide computerbedrijven trekken om ze te overtuigen van de plannen. "We zullen agressiever zijn in onze communicatie."
Fiorina haalde fel uit naar de critici van het plan van Hewlett-Packard en Compaq om samen verder te gaan. De kritiek zou te veel gericht zijn op de neergang in de pc-industrie en te weinig op de perspectieven voor Compaq en Hewlett-Packard als gezamenlijke onderneming voor de zakelijke sector en als dienstverlener. Ze benadrukte dat de twee ondernemingen het samen beter kunnen opnemen tegen IBM.

De fusie staat vooral onder druk door weerstand bij de families van de Hewlett-Packard-oprichters. Zij hebben aangekondigd tegen te stemmen. Daardoor is 18 procent van de aandeelhouders al tegen. Volgens Fiorina streven de families van William Hewlett en David Packard te veel hun eigen belangen na. Die stroken niet met de doelen van andere investeerders en de strategie van Hewlett-Packard, aldus Fiorina.