Kernactiviteit L&H gaat definitief naar Scansoft

Print
De resterende spraak- en taaltechnologie van Lernout & Hauspie gaat definitief naar Scansoft. De US Bankruptcy Court for the District of Delaware keurde dinsdagavond (Belgische tijd) het bod van het bedrijf goed.
Hoeveel van de ongeveer 170 werknemers in de betrokken afdelingen kunnen blijven, is voorlopig nog onduidelijk. Voor vrijdag wordt daarin klaarheid gebracht. Wel zoekt Scansoft naar één lokatie in België.

Het Amerikaanse bedrijf betaalt 39,5 miljoen dollar, waarvan 10 miljoen dollar in contanten, 26 miljoen dollar in aandelen en 3,5 miljoen dollar in vast-rentend papier. SpeechWorks, het bedrijf dat net voor het faillissement nog een bod had ingediend op de spraak- en taaltechnologie, had tegen het verloop van de veiling geprotesteerd. Na twee hoorzitting besliste de US Bankruptcy Court uiteindelijk in het voordeel van Scansoft.

Scansoft engageerde zich eerder om 150 personen wereldwijd in dienst te houden. In Wemmel en Ieper alleen al werken zo'n 170 personen. Zij hebben met de curatoren een contract tot komende vrijdag. Hoeveel er kunnen blijven is nog geen uitgemaakte zaak.

"We staan onder grote tijdsdruk, maar zouden daar tegen vrijdag wel uit zijn", zegt Mark Erwich, Marketing Director voor Scansoft Europe. Het is de bedoeling om de werknemers die bezig zijn met de ontwikkeling van software, over te nemen. In de ondersteunende diensten als finance, manufacturing en support zal er wellicht bespaard worden. Op het vlak van sales en marketing zullen er ook overlappingen bestaan tussen de organisatie van Scansoft en die van L&H.

De naam L&H zal naar alle waarschijnlijkheid ook verdwijnen. Twee vestigingen in België zijn ook verleden tijd. "We kijken uit naar een concentratie op één plaats, maar dat hangt ook af van het aantal werknemers die blijven", aldus Erwich.