Amerikaanse bommenwerper neergestort

Print
Een Amerikaanse bommenwerper is neergestort in de Indische Oceaan, maar alle vier bemanningsleden zijn gered, zo heeft het Pentagon woensdag gemeld.
De oorzaak van de crash is nog onduidelijk. De B-1 stortte neer op zo'n honderd kilometer ten noorden van Diego Garcia, een van de bases van waar Amerikaanse bommenwerpers opstijgen voor aanvalsmissies op doelen in Afghanistan.

Kort na vertrek van het Britse eiland meldde de bemanning dat er een probleem was en stortte het toestel in zee. Een Orion maritiem patrouillevliegtuig, een KC-10 tankervliegtuig en de destroyer USS Russell werden naar de plaats van het ongeval gestuurd.
De KC-10 slaagde erin contact te maken met een bemanningslid en na twee uur in zee te hebben gedobberd werden de vier bemanningsleden gered door de USS Russell, zo meldde een woordvoerder.
Het was de eerste crash van een B-1 op een gevechtsmissie sinds het toestel in 1986 in gebruik werd genomen en het eerste Amerikaans vliegtuig dat neerging sinds het begin van de aanvallen op Afghanistan op 7 oktober.