Tien doden in Israël

Print
BUS De Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook zijn woensdagavond opnieuw opgeschrikt door aanslagen op Israëlische kolonisten. Er worden twee zelfmoordaanslagen gemeld in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever zou nabij Nabloes een bus zijn aangevallen. Alvast de twee zelfmoordterroristen en acht Israelische busreizigers zouden zijn omgekomen. Nabij de Israëlische nederzetting van Emmanuel South in het noorden van de Westbank is een Israëlische passagiersbus onder vuur genomen. Acht Israëli's zouden zijn omgekomen en 25 mensen gewondgeraakt, zo meldde een woordvoerder van het Israëlische leger. Een aantal gewonden zou er erg aan toe zijn.
BR>
Volgens joodse kolonisten begon de aanslag met een zware ontploffing langs de kant van de weg. Vervolgens werd het vuur op de bus geopend en werden granaten gegooid. De bus was op weg van Beni Brak, een ultra-orthodoxe wijk in Tel Aviv, naar Emmanuel. Een Israëlische regeringswoordvoerder heeft de Palestijnse Autoriteit al verantwoordelijk gesteld voor de aanslag.

Uit de Gazastrook kwamen berichten over twee zelfmoordaanslagen in de buurt van het Palm Beach Hotel in de joodse nederzetting Goesj Katif in het zuiden van de Gazastrook. Daarbij zouden de twee daders zijn omgekomen en minstens vier mensen zijn gewondgeraakt.