IT-directeur lichtte Post voor miljoenen op

Print
De voormalige directeur informatica van De Post heeft het bedrijf voor meerdere tientallen miljoenen franken opgelicht. Dat heeft De Post woensdag zelf in een mededeling bekendgemaakt. De man had De Post al op 13 november verlaten.
BR>
Een intern onderzoek van De Post, dat geen uitstaans heeft met de audit die momenteel op vraag van de regering wordt uigevoerd, heeft het geval van corruptie aan het licht gebracht. Het gaat om fraude, corruptie en belangenvermenging. Hoeveel geld de man naar zichzelf heeft doorgesluisd, is niet bekendgemaakt. De Post houdt het op «meerdere honderdduizenden euro».

Voormalig informaticadirecteur L.T. liet zich door een interimbureau commissies betalen in ruil voor opdrachten voor De Post. Het bureau leverde interimpersoneel voor de informatica-afdeling van De Post, en voerde duidelijk omschreven en tijdelijke opdrachten uit. De commissies werden gestort op een rekening van «een maatschappij verbonden met het persoonlijk patrimonium» van L.T.

L.T. kwam in september 1999 in dienst bij De Post als directeur informatica en werd aangeworven via een extern bureau. Op 13 november 2001 had hij bedrijf verlaten. De Post heeft nu ook een einde gesteld aan de nog lopende opzeggingstermijn, en heeft het arbeidscontract om zwaarwichtige redenen verbroken. Het bedrijf gaat ook een klacht indienen bij het gerecht en wil alles in het werk stellen om de sommen bij de verschillende partijen te recupereren. De Post wilde geen verdere commentaar over de feiten kwijt, «om het lopende onderzoek niet te belemmeren»