Dossier Cools: nog vier verdachten zoek

Print
Van vier van de negen beschuldigden in de zaak Andre Cools, is het gerecht zonder nieuws, zo is woensdag vernomen bij het Luikse parket-generaal. De raadskamer gelastte maandag de aanhouding van de negen, met het oog op hun verwijzing naar het hof van assisen door de Luikse KIB.
BR>
Alain Van der Biest, Cosimo Solazzo, Richard Taxquet en Pino Di Mauro werden de voorbije dagen opgesloten in de gevangenissen van Lantin et Hoei (Di Mauro). Silvio De Benedictis werd vandaag/woensdag verwacht in de gevangenis van Nijvel. Daarentegen is er nog geen nieuws van Iachino Contrino, Carlo Todarello en Mauro De Santis. Van Domenico Castellino wordt aangenomen dat hij in Italie verblijft en tegen de man is een internationaal aanhoudingsmandaat uitgevaardigd. Of dat veel uithaalt is echter zeer de vraag, aldus het parket-generaal.

De advocaten van Van der Biest, Taxquet en Di Mauro hebben een verzoekschrift ingediend met het oog op de voorlopige invrijheidstelling van hun clienten. De KIB zal zich morgen/donderdag uitspreken over het verzoekschrift van Van der Biest. Maandag worden de dossier van Taxquet en Di Mauro behandeld.