Schepen van Sambreville verdacht van corruptie

Print
Het parket van Namen onderzoekt een zaak waarin Vincent Maniscalco, schepen van Financiën van Sambreville, wordt verdacht van onder meer verduistering en valsheid in geschrifte in zijn hoedanigheid van technisch directeur van de sociale huisvestingsmaatschappij 'Le Foyer Taminois'.
BR>
Na enkele anonieme brieven aan het parket van Namen waarin de PS-schepen met de vinger werd gewezen, is op vraag van onderzoekrechter Philippe Olivier donderdag een huiszoeking uitgevoerd bij de schepen. Daarbij werd de boekhouding van Le Foyer Taminois van de jaren 1995-2000 in beslag genomen.

Volgens de anonieme brieven liet Vincent Maniscalco zich omkopen bij de toewijzing van sociale woningen. De toewijzingscriteria worden momenteel onder de loep genomen door het Naamse gerecht. De schepen verklaart dat hij steeds in volle vertrouwen heeft gehandeld en dat hij "nooit steekpenningen ontving of dat hij nooit zijn functie van directeur heeft misbruikt voor zijn politieke ambities." Het onderzoek loopt. Vincent Maniscalco is al verhoord door de lokale politie van Namen.