Reynders schendt zelf het euro-embargo

Print
CD&V-kamerfractieleider Yves Leterme gaat tegen minister van financiën Didier Reynders klacht indienen bij de gemengde parlementaire commissie die waakt over de verkiezingsuitgaven en de overheidscommunicatie. Hij doet dat naar aanleiding van een wedstrijd woensdag in La Dernière Heure waarbij het PRL-regeringslid de lezers van de krant de mogelijkheid biedt om 100 euro-minikits te winnen. Het gaat om 100 minikits met euro-muntstukken die de winnende lezers deze vrijdag 14 december al kunnen afhalen. Postkantoren en banken mogen die pas vanaf zaterdag ter beschikking stellen van de bevolking.
BR>
De CD&V is niet te spreken over de "commerciële campagne" van de minister en is van plan om klacht in te dienen bij de bevoegde commissie. "Wat ons betreft is dit een zoveelste inbreuk van regeringsleden op de elementaire ministeriële deontologie", stelt Leterme.

De kamerfractieleider van de Vlaamse christen-democraten vindt het niet enkel onaanvaardbaar dat Reynders aan één krant een privilege toekent inzake de euro, het is volgens hem ook onwettelijk. Hij vraagt zich af waarom de banken en postkantoren de kits niet vroeger ter beschikking mogen stellen.

Leterme gaat premier Guy Verhofstadt morgen/donderdag tijdens het vragenuurtje in de Kamer ondervragen over de actie van zijn minister van financiën. Hij wil van de regeringsleider te weten komen of het aanvaardbaar is dat "een minister zijn positie misbruikt om een prijskamp met commerciële doeleinden te organiseren".