N-VA roept belangenconflict in tegen verkoop gronden Zaventem

De Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) gaat in het Vlaams Parlement een belangenconflict inroepen tegen de artikels uit de federale programmawet die betrekking hebben op de verkoop van de gronden van de luchthaven van Zaventem. Dat kondigde de partij maandag aan.

BELGA

De kamercommissie infrastructuur keurde vorige week de bepalingen in de programmawet goed die de regering de machtiging geven om Biac (de exploitant van de luchthaven van Zaventem) te privatiseren. Voorts wordt voorzien in de verkoop van de gronden van de luchthaven aan Biac.

Een ontbindende voorwaarde stelt dat de gronden weer in het bezit komen van de federale overheid mocht Biac verdwijnen. Deze constructie maakt de uitvoering van het Vlaams regeerakkoord inzake Zaventem onmogelijk, aldus de N-VA. Het regeerakkoord stelt immers dat het beheer van de luchthaven een gewestelijke bevoegdheid moet worden.

De parlementsleden Jan Loones, Chris Vandenbroeke en Kris Van Dijck zullen tegen de betreffende artikels een belangenconflict indienen in het Vlaams Parlement. "Want indien Biac op korte termijn geprivatiseerd wordt en eigenaar wordt van de gronden wordt de vooropgestelde regionalisering naar de Griekse kalender verwezen".

Aangeboden door onze partners