20.000 Franse vakbondslui betogen in Brussel

Print
De Franse vakbonden CGT (Confédération générale du travail) en CFDT (Confédération française démocratique du travail) zullen elk met zo'n 10.000 leden en sympathisanten aanwezig zijn op de vakbondsbetoging donderdag in Brussel, naar aanleiding van de Europese topontmoeting in Laken. Dat zeggen de vakbonden aan het Franse persbureau AFP.
CGT en CFDT hebben heel veel gemobiliseerd voor de topontmoeting in Brussel. Ze zullen er deelnemen aan de betoging georganiseerd door de Europese vakbondsfederatie, die donderdag zal plaatsvinden. De Franse vakbonden willen "meer en beter Europa" in functie van werkgelegenheid en sociale voorzieningen.
De twee bonden denken dat ze elk zo'n 10.000 betogers naar Brussel zullen krijgen. De aanwezigheid van de andere Franse vakbonden zal "symbolisch" zijn. FO (Force ouvrière) en CFTC (Confédération française des travailleurs chrétiens) zullen elk met ongeveer duizend manifestanten aanwezig zijn. FO twijfelt openlijk aan het nut van dergelijke grote vakbondsmanifestaties, al onderschrijft ze volledig de doelstellingen ervan.