Sport rijmt niet alleen op comfort

Het straatbeeld inspireert zich voor een deel op de plunjes van snowboarders en de sportieve outfits voor in de sneeuw doen hun best om er modebewust uit te zien. Prima, want zo beleeft u dubbel plezier aan de toch niet geringe investering. Sneeuw, kou of mist, wie is de mooiste op de piste? Of langs het winterstrand... Want sportief kan je overal zijn.

BR>

Voor

Gotcha

moet goede snowboardkleding een doeltreffende mix zijn tussen technische, praktische en esthetische elementen. Deze winter valt een stedelijke stijl op die ook buiten de pistes een goed figuur slaat. Hierbij passen kleuren als marine en rood, maar ook aardse tinten als beige en donkergroen.

De Franse fabrikant

K-Way

past zich aan aan de grillen van de natuur. Bij een groot gedeelte van de jassen is het mogelijk om de warme voering af te ritsen of te veranderen dankzij een zip combination system. Zo kunt u een voering naar keuze nemen: gewatteerd, fleece of een ripstop gevoerd met fleece.

Saint James

, Frankrijks grootste fabrikant van textiel in marinestijl, inspireert zich op vissers en Ierland voor een collectie truien, duffel coats, broeken en rokken voor pa, ma en de kinderen. De truien die oorspronkelijk werden gedragen door vissers in Normandië en Bretagne oogstten mettertijd succes bij zeilers, watersporters en toeristen.

Het Belgische

Donaldson

- specialist van de Disneyborduursels - kiest Zwitserland als rode draad voor de wintercollectie. Traditionele elementen zoals jacquard en decoratief borduursel en het felrood van de Zwitserse vlag bepalen de nieuwste Donaldson-look. Het is de bedoeling dat ook verschillende soorten stoffen, van zijde tot polartech en van fluweel tot vilt, met elkaar worden gecombineerd.

Bij

American Outfitters

, het bedrijf dat de zussen Caroline, Nathalie en Patricia Vandemoortele in 1993 oprichtten in het Oost-Vlaamse Nazareth, wemelt het van de warme truien. Streepjestruien in shetlandwol, eenkleurige truien in roze, rood, zachtbruin, mastiekgrijs of honinggeel, wikkeltruitjes van lamswol. Talrijke trips naar de States en een grondige kennis van de Belgische textielmarkt deden de zussen besluiten dat hier te lande een absoluut gebrek was aan comfortabele no-nonsense kleding.

Bij

Fusalp

bestaan alle goede outfits uit drie. Een eerste laag bestaat uit zachte en lichte onderkleding die rechtstreeks met de huid in contact komt. Het materiaal krijgt een antibacteriële behandeling die zelfs na honderd wasbeurten actief blijft, zodat er zeker geen vieze geurtjes kunnen ontstaan. Polar en micropolar vormen de onmisbare tussenlaag die het lichaam warm houdt. De derde laag is de bovenkleding en die volgt niet alleen perfect de bewegingen van het lichaam maar oogt ook heel trendy.

In de collectie van

Banana Moon

vormen truien zowat het uithangbord. Streepjes, applicaties, logo's, bouclette, raglanmouwen en kapjes en een kleurenpalet van marine- en hemelsblauw, van kaki en grijs over parma tot zwart. De keuze is haast oeverloos. Daarnaast is er de poezelige zachtheid van fluwelen blousons, fleece in pasteltinten, teddy breiwerk en gewatteerde parka's van polyamide met manchetten en boord van langharig nepbont in yeti-stijl. Het sfeerbericht ziet er goed uit. Nu nog uitkijken naar het weerbericht.