Real Software verkoopt Real Software UK

Real Software heeft een principieel akkoord gesloten over de verkoop van alle 100 procent aandelen in Real Software UK Ltd. aan Integrated Health Management (IHM), een investeringsmaatschappij die zich specialiseert in gezondheidsdiensten, zo maakte het Kontichse softwarebedrijf maandag nabeurs bekend.

BELGA

Real Software UK Ltd, gevestigd in Hemel Hempstead (Londen), levert bedrijfskritische software voor de gezondheidszorg. Het bedrijf is vooral gekend om zijn systemen voor het labo, de pathologie en de psychiatrie. Per 30 september 2001 realiseerde het bedrijf een omzet van 4,16 miljoen euro en een nettoverlies van 1,44 miljoen euro.

De verkoop gebeurde in het kader van het strategisch herstructureringsplan van Real Software. Doelstelling van dit plan is onder meer om het bedrijf te laten evolueren van een confederatie van bedrijven naar één hechte groep, met een focus op het Europese vasteland. Het afstoten van entiteiten die niet meer tot de core business behoren is onderdeel van die heroriëntatie. Eerder werden al Shire Systyems UK en Falcon Software uit de consilidatiekring verwijderd.

Aangeboden door onze partners