Parket Brugge wil rogatoire commissie naar Ierland

In verband met de acht verstekelingen die afgelopen weekeinde dood werden aangetroffen in een container in het Ierse Wexford, wil het parket van Brugge "zo snel mogelijk, liefst deze week nog" een rogatoire commissie naar Ierland sturen, "om de violen gelijk te stemmen en de bakens van het verdere onderzoek uit te zetten". Dat deelt het parket van Brugge maandagnamiddag mee.

BELGA

Het parket heeft in deze zaak maandag ook een onderzoeksrechter aangesteld. "Om in de loop van het onderzoek kort op de bal te kunnen spelen", zegt het parket. Indien in dit onderzoek een telefoontap of huiszoeking noodzakelijk zouden zijn, dan heeft het parket daarvoor de toestemming van een onderzoeksrechter nodig. Vooralsnog werden echter noch telefoontap, noch huiszoeking uitgevoerd.

Dertien verstekelingen werden afgelopen zaterdag in een container in het Ierse Wexford gevonden. Acht onder hen waren overleden. De container moet, vermoedelijk op 4 december, langs de containerterminal van Zeebrugge gepasseerd zijn. Er is echter nog geen duidelijkheid of de verstekelingen ook in ons land in de container gestapt zijn. Het parket verwacht dat daarover vandaag/maandag geen uitsluitsel zal kunnen gegeven worden.