Schietgrage minaar veroordeeld in Dendermonde

De strafrechtbank van Dendermonde veroordeelde maandag Jean D.C. (47) uit Dendermonde tot drie jaar celstraf, waarvan de helft met uitstel. De man schoot op 28 april 2001 verschillende keren met een trommelrevolver in de voordeur van de woning van zijn toenmalige vriendin.

BELGA

De man had de vrouw leren kennen toen hij haar een lift huiswaarts gaf. Enkele dagen later spraken ze nog eens af en nog geen week later woonden de twee samen.

Nog twee maanden nadien bleek dat de dame gehuwd was en begonnen de problemen. Afwisselend woonde ze bij D.C. en bij haar Albanese echtgenoot. Nadat D.C. bedreigd werd door de Albanees, kwam er een eind aan de relatie. Toch wilde D. C. nog eens met zijn ex-vriendin spreken. Hij maakte een afspraak, maar toen ze niet kwam opdagen, trok hij woedend naar haar woning aan de Kolvenierslaan in de wijk het Keur in Dendermonde.

Toen de man zag dat er wel degelijk iemand thuis was, maar niemand de deur open maakte, verloor hij zijn zelfbeheersing. Hij schoot zes keer in de voordeur. Volgens D.C. zelf richtte hij het wapen steeds naar beneden, om te voorkomen dat iemand gewond werd. Volgens de gerechtsdeskundige had er wel een dode kunnen vallen.