Interbrew investeert niet in DAT

Interbrew investeert niet in de nieuwe Belgische luchtvaartmaatschappij rond de gewezen Sabena-dochter DAT. De Leuvense brouwer heeft na onderzoek van het businessplan haar beslissing gisteren/vrijdag aan het duo Lippens-Davignon meegedeeld. Beiden werken zoals bekend aan de totstandkoming van een consortium van privé-investeerders voor het nieuwe DAT.

BELGA

"De voornaamste reden om niet mee te doen is dat luchtvaart onze 'core business' niet is en we al onze middelen zowel op vlak van financiën, management als tijd wensen in te zetten in de biersector", aldus Interbrewwoordvoerder Corneel Maes die er tevens op wijst dat deze sector een wereldwijde consolidatie doormaakt. "We zouden het trouwens nooit kunnen verkopen aan de institutionele beleggers die sinds de beursintroductie aandeelhouder zijn dat we gaan investeren in een luchtvaartmaatschappij", aldus Maes.

Maes wijst er overigens op dat Interbrew in haar contacten met het duo Lippens- Davignon nooit enige aanwijzing verschaft heeft over het al dan niet investeren in DAT. "We hebben steeds gezegd eerst het businessplan grondig te zullen onderzoeken", aldus Maes.

Interbrew wil het nieuwe DAT wel steun verlenen door haar managers steeds met deze luchtvaartmaatschappij te laten vliegen op verbindingen waar dit mogelijk is.

Aangeboden door onze partners