Belgische parlementaire delegatie met Herman De Croo in Iran

Kamervoorzitter Herman De Croo is zaterdag in Teheran aangekomen voor een meerdaags bezoek waarbij een aantal gesprekken met Iraanse hoogwaardigheidsbekleders op de agenda staan. Onder meer met president Mohammad Khatami heeft de VLD'er een onderhoud. Dat werd zaterdag vernomen uit offciële bronnen in Iran.

BELGA

BR> Herman De Croo leidt de politieke en parlementaire Belgische delegatie. Het onderhoud met president Khatami vindt zondagvoormiddag plaats. Na zijn verblijf in Teheran staat voor de eerste burger van het land een bezoek aan Machmad, in het noordoosten van Iran, op het programma. De Croo zal er onder meer een kamp van Afghaanse vluchtelingen aandoen.

Het bezoek van de Belgische delegatie aan Teheran komt enkele dagen na het onderhoud tussen de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Kamal Kharazi met minister Louis Michel, die als voorzitter van de Europese Unie naar voren trad. Tijdens dit onderhoud deed Kharazi de Europese Unie een oproep om tussen te komen in het conflict in het Midden-Oosten. "De Unie is nodig om een einde te maken aan de Israëlische wreedheden tegenover Palestijnen", zei de Iraanse buitenlandminister.