Schip met illegalen maakte mogelijk stop in Zeebrugge

De container waarin zaterdag in Wexford de dode lichamen van acht vluchtelingen zijn aangetroffen, heeft dinsdagavond mogelijk via een tussenstop in Zeebrugge koers gezet richting Ierland. Dat heeft de Britse zender BBC zaterdag gemeld. Het parket van Brugge kon het bericht niet bevestigen en is een onderzoek naar de zaak gestart.

BELGA

Vijf vluchtelingen, vier mannen en een vrouw, hebben de tocht overleefd. Ze zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Ze verkeren in half-bewusteloze toestand en zijn er ernstig aan toe. Onder de acht dodelijke slachtoffers bevinden zich twee kinderen. De overige zes zijn volwassen mannen. Volgens de BBC gaat het vermoedelijk om Roemenen.

De Ierse premier Bertie Ahern heeft laten weten dat de daders van deze "criminele daad" opgespoord zullen worden.

De container met de illegalen werd ontdekt in het Ierse Wexford nabij de haven van Rosslare in Zuidoost-Ierland. Het is voorlopig onduidelijk uit welk land de container afkomstig is. Wel is hij aan boord van het containerschip 'Dutch Navigator', dat meubelen uit Italië vervoerde, donderdagavond in het Ierse Wexford (Waterford) aangekomen.

Dutch Navigator vaart diensten van Coast to Coast line, een joint venture van het Zeebrugse ECS (European Containers) en de Cobelfretgroep uit Antwerpen.