Irène Papas ontvangt prijs 'Europese vrouw 2001-2002'

De Griekse actrice Irène Papas werd woensdag verkozen tot 'Europese Vrouw 2001-2002'. Deze symbolische prijs wordt uitgereikt door de 'Internationale Vereniging voor de Promotie van Europese Vrouwen'. Die vereniging verzamelt Europese parlementariërs, onder hen de Belgische Miet Smet.

BELGA

De gevierde filmactrice Irène Papas, partner van Yves Montand in "Z" van Costa-Gavras, had de eer tot Europese vrouw te worden verkozen omwille van haar betrokkenheid bij Europese culturele projecten tijdens haar erevoorzitterschap van het 'l'International Consortium of Schools of Performing Arts of Athens, Rome and Sagunto', een centrum gespecialiseerd in theateronderwijs.

De prijs, een medaille, zal morgen/vrijdag worden uitgereikt. De ceremonie start om 16.00 uur in de Senaat (Wetstraat 8, 1009 Brussel). Armand De Decker, voorzitter van de Senaat, en Brussels minister Jos Chabert zullen bij de uitreiking aanwezig zijn.

Chabert zal ook een prijs overhandigen aan de Belgen Gerd De Clerck en Sophie Piori, de twee belangrijkste coödinators van de Vrouwenmars voor gelijkheid die op 14 oktober 2000 door de Brusselse straten trok. Deze twee vrouwen waren aangeduid om België te vertegenwoordigen tijdens de verkiezingen van 'Europese vrouw 2001-2002'.