Hamas niet mals voor Palestijnse Autoriteit

De radicaal-Palestijnse organisatie Hamas heeft er donderdag mee gedreigd verantwoordelijken van de Palestijnse Autoriteit van Yasser Arafat aan te vallen wanneer die "durft te raken" aan de spirituele leider van Hamas, sjeik Ahmed Yassin, of andere leden van de organisatie. Hamas belooft de zelfmoordaanvallen tegen Israël verder te zetten.

BELGA

Hamas haalt vooral uit naar Ghazi al-Jabali, de Palestijnse politiechef in Gaza. "Jullie koppen en jullie bloed zullen onze woede niet kunnen stillen wanneer er ook maar een druppel bloed van onze moejahedin vloeit", stelt Hamas in een perstekst.

De Palestijnse autoriteit besliste woensdagavond sjeik Yassin onder huisarrest te plaatsen, wat zorgde voor een opstoot van verontwaardiging bij zijn aanhangers. Bij confrontaties tussen Hamasaanhangers en de politie kwam één activist om het leven. Sinds zondag zijn al 180 islamistische militanten aangehouden door de Palestijnse ordediensten.

Hamas beloofde verder "de ene martelaar na de andere" te zullen opofferen in de strijd tegen Israël. Eerder op donderdag dreigde ook de Palestijnse Jihad zijn wapens tegen de Palestijnse autoriteit te keren wanneer de arrestaties aanhouden.